Foto Schreurs in de Veemarktstraat, Breda

De etalage van fotostudio Schreurs omstreeks 1970. Veel Bredanaars lieten hier hun portret maken, maar van de meesten zijn de namen niet bewaard. Kent u ze nog?

Dit is mevrouw Henkelman. Ze bestierde samen met haar man een café in de Halstraat. Je kon er ook een eenvoudig hapje eten. Maar hoe heette dat café ook al weer?

Schreurs maakte ook reclamefoto’s, meestal met niet-professionele modellen. Deze dame heeft ook een bekend gezicht. Wie herkent haar?

Heeft u zelf foto’s die gemaakt zijn bij Schreurs? Stuur ze naar Breda’s Museum. Dit kan via info@breda-museum.nl. U kunt ze ook meenemen naar een van onze open dagen, waarbij wij uw beelden in The Picture Show brengen. Kijk voor meer informatie op www.breda-museum.org.

Comments
8 Responses to “Foto Schreurs in de Veemarktstraat, Breda”
  1. Renard-Daams schreef:

    Geachte Meneer/Mevrouw,
    Mijn vader en grootvader hebben de zaak” Foto Schreurs” als eigenaren vanaf 1915 tot 1962 in hun bezit gehad. Ik heb nog een foto van het pand voor de verbouwing van 1959. Mijn interesse U te helpen met meerdere foto’s is natuurlijk groot. Ik heb nog foto’s uit zowel mijn vaders jeugd als uit mijn eigen jeugd. Ben zelf geboren in de Veemarktstraat in 1946. Als u interesse heeft kunt u mij bereiken via bovenstaand email adres.
    Met vriendelijke groet,
    Hetty Renard-Daams

    • Wim Hartman schreef:

      Mevrouw Hetty Renard,
      de familie Maes viert volgende maand een reunie met de gezinnen van de zoons en dochters van Pieter Maes, getrouwd met M Romme, Groenstraat Teteringen. Ongeveer uit 1920 is een prachtige foto van A,Schreurs. Heeft u daar nog de oorspronkelijke negatieven van? Ik kan u een scan van deze foto sturen. Kunt u me daar bij helpen? Met vriendelijke groet, Wim Hartman (van de tak van Jan Maes, jongste zoon)

      • Wim Hartman,
        Jammer, maar ik kan u niet helpen aan een negatief. De zaak is in 1963 met alle negatieven(platen) verkocht. Ik ben een ‘kleindochter’ van de fotograaf die toen de foto heeft gemaakt. Wel zou ik het enig vinden als u me een scan van die foto kunt opsturen. Dat spreekt vanzelf. Een foto die mijn opa heeft gemaakt. Geweldig.
        Vriendelijke groet, Hetty Renard-Daams.

  2. marijkehuijbregts schreef:

    Beste mensen.
    Ik hoorde dat er een foto van mij op deze site stond. Ik ben de dame op de reclame foto van duplo. Ik heb bij Schreurs gewerkt van 1969 tot ongeveer 1973!! Daarna is het overgenomen.Toen der tijd dat ik er werkzaam was zat fotograaf Carl Lauwinger in de zaak. Hij is enkele jaren geleden overleden.

    vriendelijke groet Marijke Huijbregts

    • nouwens@chello.nl schreef:

      Ik heb ook bij Schreurs gewerkt tussen 1967 en 1971. Ik ken Marijke nog, samen met Ed Lorwa en Ad Pols.
      Het was de begintijd van de kleurenfotografie.
      In 1971 heb ik mijn eigen zaken gestart: Foto Cor Nouwens, aan het Erasmusplain, de Haagdijk, de Christiaan Huygensstraat en later De Fotograaf, op de Ginnekenweg.
      Voor meer informatie: nouwens@chello.nl

      Groetjes, Cor Nouwens,
      Cafe Het Wapen van Londen,
      Amstel 14
      Amsterdam

  3. Anoniem schreef:

    Mevrouw Hetty Renard-Daams,
    Ik ben in 2012 veel met die foto’s bezig geweest.
    En heb er een foto album van gemaakt.
    Weet u ook aan wie de foto’s en negatieven indertijd verkocht zijn?
    Als u mij een mail adres stuurt, zal ik u een scan sturen van een mooie foto van uw opa.
    Met vriendelijke groet, Wim Hartman. Mail: wf.hartman@home.nl

  4. Ad Kanters schreef:

    Koos Henkelman (d.w.z. zijn echtgenote) dreef als bijverdienste een sigarenwinkeltje op de hoek Oude Vest-Keizerstraat. Verder bezorgde hij kranten. Toen daar het nieuwe postkantoor gebouwd werd, is hij verhuisd naar de Halstraat 15 (café Musica annex friteszaak, met twee hotelkamers)

Plaats een reactie